İstanbul Antika Kilim

İstanbul Antika kilim ve halılarınızı portföy uzmanlarımızın ekspertiz desteği ile en iyi fiyatla alıyoruz.

Antika kilim alan yerler sektörü son zamanlarda ülkemizde oldukça yaygınlaşmıştır. Bu işi gerçek anlamıyla yapan ve sektör hakkında bilgi sahibi kişilerden fikir almadan kiliminizi satmamanızı öneriyoruz.

FirmaİSTANBUL ANTİKA
Telefon+90 (541) 255 8550
KonumHarita Konumu
İletişimİletişim Sayfamız

İstanbul Antika kilim ve halılarınızı, hak ettiği değerinde alıyor ve ödemesini peşin yapıyoruz. Antika kilim alan yerler içerisinde İstanbul Antikacı olarak en yüksek değeri vermeyi taahhüt ediyoruz

İstanbul Antika Kilim

Her eski kilim antika değildir. Bir kilimin antika olduğunu belirlemek için bir takım etkenler göz önünde bulundurulur. Uzmanlar 100 yaşın üzerindeki her şeyin klasik antika olarak sınıflandırılabileceği konusunda uzlaşıyorlar. Bu nedenle kilimin yaşı antika statüsüne girmesinde önemli bir kriterdir.

Antika kilimin değerini belirleyen kriterlere sırayla bakacak olursak ilk sırada kilimin yaşı göze çarpıyor. Kilimin diğer etkenleri göz ardı etmeksizin yaşı ile değeri arasında büyük bir ilgi vardır. İkinci sırada ise kilimin dokunmuş olduğu yöresi göze çarpıyor. Örnek olarak bir Türk Kilimi menşei olarak büyük bir değere sahiptir. Üçüncü sırada ise kilim üzerindeki nadir bulunan ve dönemini yansıtan desen ve motifler kilimin değerine değer katmaktadır. Bir diğer önemli kıstaslardan bir tanesi ise dokunduğu dönem itibariyle çok nadir bulunması bir diğer deyişle aynısından daha fazla dokunmamış olması kilime değer katmaktadır ve son olarak kilimin boyutu da onun değerini etkileyen bir diğer etkendir.

Antika kilim alan firmalar son zamanlarda ülkemizde oldukça yaygınlaşmıştır. Fakat her sektörde olduğu gibi bu sektörde de işten anlamayan insanlar bulunuyor. Bu işi gerçek anlamıyla yapan ve sektör hakkında bilgi sahibi kişilerden fikir almadan kilimlerinizi satmamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Kilimin Değeri Nasıl Bilinir?

Antika kilim tüm çağlara özgü süsleme sanatı ürünlerini içerisine alan en az 100 yıl önce üretilmiş eserlerdir. Bu nedenle bir kilimin değerini anlamak için aşağıdaki kriterler etkileyici olmaktadır;

  1. Antika Kilimin Yaşı
  2. Kilimde Kullanılan Malzeme
  3. Kilimin İmal Yeri
  4. Kilimdeki Düğüm Sayısı
  5. Kilimin Durumu

Kilimin Yaşı

Kilimin yaşı, değerinde önemli bir faktördür. 100 yaşından  fazla olan bir kilimin antika değeri çok yüksektir. 80-100 yıldan daha eski olan bir kilim antika olarak kabul edilirken, antika kilimler ile 50-80 yıllık vintage kilimler arasındaki daha az bilinen aralık yarı antika olarak etiketlenir.

Kilimde Kullanılan Malzeme

Kilimde kullanılan malzeme de onun değerinde önemli faktördür. Kaliteli kilimler en iyi malzemelerden üretilmiştir. Bu kilimler genellikle yumuşak, parlak yün, ince ipek ve üstün kaliteli pamuktan yapılır. 

Kilimin Menşei

Genel olarak, Türk kilimi, İran Kilimi gibi kaliteli markalardan oluşan kilimlerdir. Kaliteli malzemelerin mükemmel birleşimi Türk kilimlerinin eşsiz estetiğini, cesur renklerini ve yüksek dayanıklılığını kazandırır. 

Kilimdeki Düğüm sayısı

Kullanılan dokuma tekniğinin kalitesini belirlemek için kilimin düğüm yoğunluğu gibi detaylarına dikkat etmek önemlidir. Yüksek kaliteli bir kilim, eşit düğüm yoğunluğuna ve tekdüze bir desene sahip olacaktır. Buna karşılık, düşük kaliteli bir kilimin düzensiz düğüm yoğunluğu ve düzensiz deseni olabilir. Her düğümü kilime elle yerleştirmek çok fazla zaman ve konsantrasyon gerektirir.

Kilimin Durumu

Kilimin durumu da değerini belirlemede önemli bir faktördür. En kaliteli el dokumasının maliyeti, el yapımı kilimleri kopyalayan makine yapımı kilimlerle karşılaştırıldığında daha fazladır. Türk kilimlerinin yaratılma süreci yoğun emek ve zaman gerektirmektedir

Antika Kilimlerinizi Satarken Bunlara Dikkat!

Antika kilimlerinizi satarken ürününüzün yaşını, düğüm sayısını, durumunu bilmenizde fayda olacaktır. Türk kilimi desenleri, parlak, keskin, zıt renklere sahip, hassas, stilize geometrik veya çiçek desenlerine sahiptir. Kilimler, botanik tasarımlarla natüralist bir tarzda yapılmıştır ve parlak renklere sahiptir. Kilim tasarımları dini semboller de içerebilir. 

Antika pazarlarında  antika kilim, saat, gaz lambası, tespih, oyuncak, dikiş makinesi, biblo, eski para, kitap, eski tip hesap makinesi, daktilo, fotoğraf makinesi, bakır ev eşyası ve kilimler gibi pek çok eser satışa çıkarılıyor. Bununla birlikte antika eserleri alan koleksiyoncular da bulunmaktadır. Antika pazarına gelenler, kendilerinde eksik olan parçaları bulmaya, yeni eserlerle koleksiyonlarını zenginleştirmeye çalışıyor.

Halı ve kilim yapan kişilerin, isg önlemlerini ile, isg eğitimlerini almaları, gerekiyorsa koruyucu donanım kullanmaları iş kazalarının önlenmesinde oldukça önemlidir.

İstanbul Antika Kilim Alan Yerler

İstanbul'da antika kilim alan yerler yasal mevzuatlar içerisinde yapılmaktadır. Desenleri son derece özgün olan antika kilimlerinizi inceleyip dilediğiniz taktirde değerinde fiyat vererek ödemesi nakit olacak şekilde alıyoruz. 

El örmesi antika kilimlerinizi İstanbul genelinde adresinize gelerek inceliyor. Yılların verdiği bilgi birikim ve tecrübe ile size en iyi fiyat teklifini sunuyoruz. Eğer fiyat teklifini kabul ederseniz antika kilimlerinizi adresinizden peşin ödeme yapmak sureti ile satın alıyoruz.

UNESCO’nun girişimiyle 1952 yılında 17 ülkenin katılımıyla imzalanan Floransa Anlaşması, “eğitsel, bilimsel ve kültürel gereçlerin uluslararası dolaşımını kısıtlayan engellerin kaldırılması” nı karara bağlamıştır. Türkiye dahil taraf ülkelerin bu anlaşma doğrultusunda çıkardıkları yasalar antikaları kapsamaktadır. 

2. El Kilim Alan Yerler

İstanbul'da 2. el alı alan yerler yasal mevzuatlar içerisinde yapılmaktadır. İkinci el kilimlerinizi inceleyip dilediğiniz taktirde değerinde fiyat vererek ödemesi nakit olacak şekilde satın alıyoruz. 

Düğümlü kilimlerin hav yüzeyi tamamen düğümlü püsküllerin uçlarından oluşur. Gördes düğümü , iki çözgü ipliği arasında her iki püskül ucunu yüzeye bir araya getirir. Ortadoğu'da , özellikle Türkiye ve Kafkasya'da yaygındır . Sehna veya Farsça düğüm, tutamın her iki ucunu ayrı ayrı yüzeye çıkarır. Orta Asya ve Uzak Doğu'da, özellikle Afganistan, Hindistan, Pakistan, Türkistan ve Çin'de hakimdir.